• Made in Africa

  Made in Africa

   

  IDH helpt eindproducten in plaats van grondstoffen te exporteren. Zoals zetmeel uit cassave.

 • Wereldwijde conventie veilige werkplek

  Wereldwijde conventie veilige werkplek

   

  In juni besluit de VN-organisatie ILO over #MeToo op de werkplek.

 • Wanneer de CO2-heffing komt

  Wanneer de CO2-heffing komt

   

  MVO Nederland start innovatieproject: nu investeren, straks minder belasting betalen

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Synthetische melk Perfect Day
03 Jun 2019

Silicon Valley drinkt nu synthetische melk

Hoogleraar Ruud Huirne van Nyenrode Business Universiteit maakt zich zorgen om verboden door de EU die innovaties in Nederland bemoeilijken. Hierdoor nemen andere landen een voorsprong op voedselgebied. In de VS wordt bijvoorbeeld al melk gemaakt waar geen koe meer aan te pas komt. Een van deze ‘synthetische’ melksoorten is Perfect Day. Het is populair in de supermarkten van San Francisco, zoals die in Silicon Valley, thuisbasis van trendsettende tech-bedrijven als Google en Apple.

Ruud Huirne over Global Food Transitions
31 May 2019

Kan voedselnatie Nederland groot blijven?

Onze voorsprong is nog vijf tot twintig jaar. Daarna zullen andere continenten de voedselnatie Nederland passeren. Alleen innovaties kunnen onze positie in de wereldwijde transitie van het voedselsysteem veiligstellen. Dat stelt ondernemer Ruud Huirne in de P+ Special van deze week ‘Hoe een voedselnatie groot kan blijven’. In het geweld van geopolitieke verschuivingen bestaat de kans dat de VS, China, Brazilië en zelfs Afrika onze polderproducten straks overslaan.


Karla Münzel
29 May 2019

Steeds meer leasebakken worden deelauto

Gratis in een lease auto rijden? Of er zelfs geld aan overhouden? Tot voor kort was het onvoorstelbaar. Maar nu kan het, omdat verschillende aanbieders toestaan dat leaserijders hun auto’s ook verhuren of delen met derden. Het is een van de redenen voor de huidige explosieve groei van het aantal automobilisten dat privé een auto in lease neemt, volgens Karla Münzel, PhD-kandidaat bij de Universiteit Utrecht. Ze is verbonden aan het project ‘Het Opschalen van Autodelen in Nederland’.