•  

  GROEI IS GOED

   

 • PlanetProof-melk

  PlanetProof-melk

   

  Gemaakt door koeien die grazen op gifvrij gras en in de stal vrij kunnen rondlopen.

 • Uit de schaduw

  Uit de schaduw

   

  Is CEO Sunny Verghese de nieuwe Paul Polman?

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Transport minste bereid
17 Jan 2019

Transport minste bereid in duurzaamheid te investeren

Ondernemers in het transport en vastgoed zijn van alle mkb-ers het minste bereid een deel van hun omzet in duurzaamheid te investeren. De meeste investeringsbereidheid onder mkb-ers is te vinden in de financiële (88 procent) en de agrarische sector (84 procent). Maar tussen bereidheid en daadwerkelijke actie staat nog steeds financiering in de weg. 50 procent van de Nederlandse mkb-ondernemers vindt dat ze van de bank te weinig steun krijgt om te verduurzamen. Dit blijkt uit een onderzoek van mkb-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse mkb-ondernemingen.

Anne Manschot
15 Jan 2019

Waarom social audits geen verbetering brengen

Werknemers in verre productielanden hebben geen baat bij 'social audits'. Toch zijn deze controles bedoeld om na te gaan of de werkomstandigheden in fabrieken in orde zijn. Volgens Anne Manschot moeten westerse opdrachtgevers een realistisch doel formuleren, zodat er samen met de toeleveranciers en hun werknemers gewerkt kan worden aan veilige werkplekken. Dat is pas impact. Manschot studeerde Cum laude af aan de CSR-opleiding van de Erasmus Universiteit. Voor P+ vatte ze de conclusies van haar onderzoek naar het falen van social audits samen. Ze is supply chain expert.


Teun van der Keuken
24 Dec 2018

Teun van de Keuken in groen hesje naar super

Mooi voornemen van Teun van de Keuken in de Volkskrant: “De verhoging van btw op groente en fruit is zo stupide, zo oneerlijk en heeft zulke kwalijke gevolgen, dat ik overweeg voortaan in een groen hesje boodschappen te doen”. De columnist sluit hiermee naadloos aan op twee eerdere berichten op de website van P+: ‘Waar blijven de groene hesjes’ en de hartekreet van Anneke Sipkens van stichting DOEN ‘groente en fruit btw-vrij’ van 6 december.