• Een hele goede transitie naar 2018

  Een hele goede transitie naar 2018

   

  Lees alle praktijkverhalen over transities in de nieuwe P+ People Planet Profit.

 • Meten van impact transities

  Meten van impact transities

   

  Hoe herken je transities en hoe meet je de impact daarvan?

 • Voedseltransitie

  Voedseltransitie

   

  Misvormde appels zijn het startpunt van de voedseltransitie in de Betuwe.

 • Abonneer op P+ People Planet Profit

  Abonneer op P+ People Planet Profit

   

  Want wat mist u anders allemaal? Niet al onze artikelen staan op internet! Lees meer...

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Nederland groen
14 Jan 2018

Week vol duurzame verwachting

Er zit deze week een agenda vol duurzame verwachting aan te komen. Het is niet alleen de week van de Circulaire Economie, maar MVO Nederland lanceert op het Nieuwjaarevent de Agenda voor Duurzaam Nederland, staatssecretaris Stientje van Veldhoven neemt de 5 Transitieagenda’s in ontvangst en BuySocial lanceert een platform waarop organisaties diensten van sociale ondernemingen kunnen inschakelen. De duurzame aftrap van het jaar is overweldigend van kwaliteit en ambitie, zowel bij bedrijven als bij overheden.

Voorbeelden lager subsidies
07 Jan 2018

Subsidies op elektrisch huis nu al omlaag

De Nederlandse overheid verlaagt al per 1 februari de subsidie op tal van elektrische warmte-installaties, nog voordat de landelijke operatie ‘Van Gas Los’ goed en wel is begonnen. Er wordt al vanaf bedragen van honderd euro tot vele honderden euro’s op vele  types warmtepompen gekort. Wie de gasgestookte CV-ketel wil omruilen voor een elektrische warmtepomp, moet dus even heel goed gaan opletten, want andere warmtepompen krijgen juist weer een hoger subsidiebedrag. Slimme rekenaars die subsidie combineren met aanbiedingen, kopen een warmtepomp voor al bijna dezelfde prijs als een duurder model HR-ketel. 


obsolescence
19 Dec 2017

Waarom het afscheid van consumentisme ons zo zwaar valt

Goede voornemens maak je op basis wat je eerder fout deed. In die zin komt de Whitepaper van Jan Jonker over de ‘Grote Verbouwing’ naar de circulaire economie op een goed gekozen moment, zo vlak voor 2018. De hoogleraar duurzaamheid van de Radboud Universiteit speurt naar de oerbronnen van de lineaire economie. Het te bestrijden kwaad heeft een naam: ‘Obsolescence’, oftewel: de kunst van het doelmatig verouderen van producten om zo de consumptie op te jagen.